Bloemen voor bruiloft

Bloemen zijn belangrijk bij een bruiloft. Vaak worden bloemen gebruikt om de locatie aan te kleden en zullen de bruid en de bruidegom een corsage dragen. Het belangrijkste boeket van de bruiloft is echter het bruidsboeket. Er hangt namelijk een mooie traditie aan het bruidsboeket.


button

Het huwelijk

Een huwelijk is een feestelijke dag. Bij een huwelijk horen vele tradities. Zo trouwt de vrouw over het algemeen in een witte bruidsjurk en trouwt een man in een mooi op maat gemaakt trouwpak. Daarnaast is het ook traditie dat de toekomstige man en vrouw de avond voor het huwelijk apart van elkaar slapen. In principe is een huwelijk voor het leven. Mensen pakken dan ook groots uit tijdens hun bruiloft. Vaak wordt er van tevoren een vrijgezellenfeest gevierd, wordt de bruiloft op een mooie locatie gehouden en zal er na de huwelijksplechtigheid ook een receptie plaatsvinden voor de overige genodigden.

Het bruidsboeket

Bij een huwelijk wordt vaak groots uitgepakt. Daar horen natuurlijk bloemen bij. Bloemen zorgen voor de aankleding en het bruidspaar heeft vaak een eigen corsage. Daarnaast heeft de bruid een bruidsboeket. De bruid draagt dit boeket tijdens de huwelijksceremonie en dit boeket is vaak redelijk klein. De traditie is dat de bruidegom dit huwelijksboeket betaalt. In veel landen is het traditie dat de bruid het huwelijksboeket na de bruiloft over haar rechterschouder gooit. De huwbare dames die op de bruiloft aanwezig zijn, zullen proberen het boeket te vangen. Degene die het boeket vangt, zal volgens bijgeloof de eerstvolgende zijn die in het huwelijk treedt.


button