Bloemen voor moederdag

Moederdag is een dag dat moeders in het zonnetje worden gezet door de kinderen en soms ook door echtgenoten. Op Moederdag laten veel mensen de waardering voor hun moeder blijken door middel van een cadeau en een ontbijtje op bed. Wereldwijd wordt Moederdag gevierd, maar veel landen vieren deze feestelijke dag op een andere dag. In de Benelux wordt Moederdag op de tweede zondag van mei gevierd.


button

Een beknopte geschiedenis van Moederdag

Oorspronkelijk stamt Moederdag uit het oude Griekenland. Bij de eerste Moederdag werd Rhea, de moeder van de goden, geëerd. Ook vereerden de Romeinen later hun moeders door middel van een offerfeest. Moederdag bereikte Europa pas in de 17e eeuw. Allereerst werden de moeders uit Engeland in het zonnetje gezet. De Benelux volgde pas later met Moederdag. Moederdag is in de Benelux in 1924 geïntroduceerd. De reden dat Moederdag hier werd gevierd, was om de bloemverkoop in deze landen te stimuleren. Deze dag is in 1928 echter pas een officiële feestdag geworden.

Zet de bloemetjes buiten!

Moeders mogen eens in het jaar geëerd worden. Deze sterke vrouwen zorgen voor de opvoeding van hun kinderen en zorgen ervoor dat de kinderen goed terecht komen. Wil jij je blijk van waardering aan je moeder tonen? Koop dan een mooie bos bloemen voor je moeder! Bloemen zeggen immers meer dan woorden. Veel bloemsoorten hebben een betekenis. Zo kan je jouw moeder een mooi boeket geven van anjers en appelbloesem. De anjer staat namelijk symbool voor de liefde voor de vrouw. De appelbloesem staat daarnaast voor vrouwelijke schoonheid en geluk.


button