Bloemen voor secretaressedag

Ben jij ook zo blij met je secretaresse en wil je haar laten blijken dat je niet zonder haar kan? Zet haar dan in het zonnetje tijdens Nationale Secretaressedag! Secretaresses zijn onmisbaar op de werkvloer en worden daarom ieder jaar op de derde donderdag van april in het zonnetje gezet. Deze traditie is in 1989 begonnen om de secretaresses te bedanken en om het secretaressevak te promoten.


button

De oorsprong van Nationale Secretaressedag

Oorspronkelijk komt Secretaressedag uit Amerika. Pas op 20 april 1989 is Nationale Secretaressedag naar de Benelux gehaald. Nationale Secretaressedag is naar de Benelux gehaald om de secretaresses in het zonnetje te zetten en om het beroep nieuw leven in te blazen. Veel bedrijven geven hun secretaresses een halve dag vrij op deze feestelijke dag. Ook krijgen secretaresses vaak een cadeau als blijk van waardering. Vaak krijgen secretaresses op deze dag een mooi boeket bloemen en wordt er gebak gegeten op de werkvloer. Het hele bedrijf viert vaak een beetje feest op deze speciale dag.

Cadeau

Geef je secretaresse een cadeau als blijk van waardering. Welk cadeau is nou geschikter dan een mooie bos bloemen? Bloemen zeggen meer dan woorden. Er zijn verschillende soorten bloemen die kunnen worden gegeven op deze dag. Elke bloem heeft een eigen betekenis. Een bedrijf of baas kan voor Nationale Secretaressedag een mooie bos roze rozen geven aan de secretaresses. Roze rozen staan namelijk symbool voor waardering, blijdschap en vriendschap. Daarnaast zijn er natuurlijk ook andere bloemen en planten geschikt als cadeau voor de secretaresse.


button