Bloemen voor verjaardag

Heb jij er ook altijd zo’n moeite mee om een geschikt verjaardagscadeau voor vrienden te verzinnen? Geef je vrienden dan een bosje bloemen. Een boeket is het meest gegeven cadeau in Nederland. Het woord boeket komt oorspronkelijk van de Franse woorden ‘bouquet d’arbres’, wat letterlijk vertaald ‘boeket van bomen’ betekent.


button

Tradities 

Wereldwijd worden er cadeaus gegeven. Cadeaus kunnen worden gegeven bij verjaardagen of bij het doen van zaken. Veel landen hebben eigen tradities wanneer het aankomt op het krijgen of geven van cadeaus. In sommige landen is het ongepast om een cadeau direct bij ontvangst uit te pakken. In andere landen worden cadeaus helemaal niet uitgepakt en zullen deze altijd worden doorgegeven aan anderen. Daarnaast is het in sommige landen heel gebruikelijk om cadeaus te geven bij het doen van zaken. Ook zijn er landen waar het cadeaupapier niet mag worden gescheurd. Deze tradities zeggen vaak iets over het land. Voordat je naar het buitenland gaat, is het daarom verstandig om eerst de tradities van een land te bestuderen.

Cadeaus

Een mooi boeket, een plant of bosje bloemen doen het altijd goed als cadeau. Naarmate mensen ouder worden, geven zij steeds vaker een bosje bloemen aan anderen. Bloemen maken mensen blij. Het mooie aan bloemen is dat deze vaak een eigen betekenis hebben. Zowel verschillende bloemsoorten als plantensoorten hebben een eigen betekenis. Bloemen zijn daarnaast niet alleen geschikt voor verjaardagen. Ze worden ook vaak gekocht als blijk van waardering, een uiting van liefde of gewoon voor jezelf een mooi boeketje.


button