Bloemen voor geboorte

Een geboorte is erg bijzonder voor een koppel. De baby zit negen maanden lang in de buik. In deze maanden kunnen de toekomstige ouders zich goed voorbereiden op de komst van de kleine. Er moet veel gebeuren voordat het kindje geboren wordt. Zo moet er een kinderkamer worden gemaakt, moet het kindje worden ingeschreven bij de crèche en bij scholen en moeten er babynamen worden bedacht.


button

Cadeaus

Wanneer er een klein kindje wordt geboren, staan mensen vaak te popelen om op kraambezoek te gaan. Meestal wordt het kindje flink verwend met mooie kleertjes, speelgoed en kleedjes. Helaas wordt de moeder vaak minder in het zonnetje gezet, terwijl de moeder het harde werk heeft verricht. De moeder heeft maar liefst negen maanden met een dikke buik rondgelopen, heeft last gehad van ochtendmisselijkheid en heeft te kampen met slapeloze nachten. Een leuk cadeau om aan de kersverse moeder te geven, is een mooi boeket. Roze rozen zijn bijvoorbeeld geschikt om te geven aan de moeder. Deze rozen staan namelijk symbool voor waardering en blijdschap. Ook zijn andere bloemen natuurlijk hartstikke leuk om te krijgen.

Bloem van de maand

Extra leuk is het om een gepersonaliseerd boeket samen te stellen. Elke maand heeft een bloem die bij deze maand hoort. Daarom is het leuk om een boeket samen te stellen met de bloem van de maand waarin de baby is geboren. Het overzicht van de bloemen ziet er als volgt uit:

–       Januari:          Anjer, Sneeuwvlokje

–       Februari:         Iris, Viooltje, Primula

–       Maart:             Narcis

–       April:               Madeliefje

–       Mei:                Lelie

–       Juni:                Roos, Kamperfoelie

–       Juli:                 Ridderspoor

–       Augustus:       Gladiool, Klaproos

–       September:    Aster

–       Oktober:         Goudsbloem

–       November:     Chrysant

–       December:     Kerstster


button